TERMS OF SERVICES | Close it

Logo

Cosul meu

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Ai adaugat produsul!

Lentile

Nu exista produse conform criteriilor selectate.

Lentile

Lentilele camerelor de supraveghere sunt extrem de importante, fiind cele care decid calitatea imaginilor, marimea lor si modul in care sunt preluate de catre DVR, respectiv de monitor. Exista o multime de elemente care conteaza la achizitia unei lentile, incepand cu distanta focala si terminand cu forma, unghiul de vizualizare, diafragma si chiar si greutatea.

Distanta focala. In specificatiile camerei vei descoperi distante focale intre 2.8 si 12 mm. Aceasta distanta determina unghiul de deschidere al camerei, iar valoarea este invers proportionala. Practic, o distanta focala mica asigura un unghi mare in timp ce o distanta focala mare ofera un unghi mic. Este foarte important sa alegi distanta focala in functie de necesitatile pe care le ai. Pentru o zona supravegheata de la distanta este nevoie de o distanta focala mare in timp ce pentru o zona supravegheata indeaproape este nevoie de o distanta focala mica. Cu cat distanta focala este mai mare, cu atat efectul de zoom este mai mare.

 

Care sunt tipurile de lentile pe care le poti achizitiona?

Exista 3 tipuri de lentile : fixe, varifocale si cu zoom.

Cele mai folosite lentile sunt cele varifocale, de 2.8 – 12 mm. Avantajele lor sunt faptul ca pot fi reglate manual, asigurand atât un unghi larg de vizualizare cât și unul mic. Pentru supraegherea unui singur punct însă, lentilele fixe pot fi foarte eficiente. Alegerea lor trebuie sa se faca cu o atentie foarte mare insa, in asa fel incat sa asigure o eficienta totala.

O alta categorie de lentile este reprezentata de cele cu zoom. Acestea sunt considerate a fi tot lentile varifocale, insa au o capacitate mai mare de a capta detalii. Cele mai performante variante sunt cele de tip PTZ, care pot fi controlate si miscate de la distanta.