TERMS OF SERVICES | Close it

Logo

Cosul meu

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Ai adaugat produsul!

Incendiu

   

Articolele de la 1 la 12 din totalul de 160

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filtre

   

Articolele de la 1 la 12 din totalul de 160

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filtre

Detectie incendiu

Alegerea unei solutii pentru detectarea incendiului este o decizie deosebit de buna, care poate sa salveze bunuri si chiar vieti, in momente imprevizibile care implica foc. Daca te bazezi pe ideea „ Mie nu mi se poate intampla” , s-ar putea sa ai anumite surprize, motiv pentru care, cel mai bine este sa fii cat mai prudent si sa iti asiguri casa cu cat mai multe elemente de siguranta.

Printre aceste elemente de siguranta, detectoarele de incendiu joaca un rol deosebit de important, deoarece te pot salva si iti pot da un timp de reactie semnificativ in momentul in care un incendiu este declansat.

Motivele pentru care ar trebui sa apelezi la un detector de incendiu sunt evidente, insa le accentuam pentru a evidentia importanta lor :

–        Te ajuta sa eviti pagube majore. Un incendiu care nu este oprit la timp poate sa produca pagube substantiale, atat material cat si uman. Acestea pot fi evitate cu ajutorul unui detector de incendiu, deoarece acesta descopera riscul de incendii in faza incipita si alarmeaza persoanele din jur;

–        Ofera siguranta. Siguranta fizica si psihica este foarte importanta pentru majoritatea oamenilor. Atata timp cat cladirea unde lucrezi sau unde locuiesti este dotata cu detectoare de incendii, poti sa stai mult mai linistit si sa te bucuri de viata fara a te gandi la consecintele pe care le-ar avea un accident;

–        Nu sunt costisitoare. Un sistem pentru detectarea incendiului este destul de ieftin, putand sa fie achizitionat de aproape orice persoana.

Cum functioneaza detectoarele de incendii?

Ceea ce face un astfel de detector, este sa verifice frecvent aerul pentru urme de fum si de particule produse de foc. Exista doua tipuri majore de detectoare de incendii: Fotoelectrice si ionice. Cele ionice sunt mai ieftine, insa detecteaza doar focul deja existent, in timp ce detectoarele fotoelectrice, desi sunt ceva mai scumpe, pot detecta focul mocnit si fumul, putand sa faca cu usurinta diferenta intre aburii de la baie si de la mancare si fumul produs de un incendiu. Din acest motiv, detectoarele fotoelectrice sunt mult mai indicate, mai ales daca urmeaza a fi montate in bai sau in bucatarie.

Modalitatea de atentionare este foarte simplu. Practic, in momentul in care detecteaza fum, detectoarele pornesc semnale sonore care atrag atentia celui care este in locuinta.

In ultima vreme, detectoarele de fum au cunoscut o puternica dezvoltare datorita tehnologiei, in asa fel incat, odata ce au detectat fum, pot apela direct la pompieri. Aceasta functie este deosebit de utila, mai ales in cazurile in care posesorii cladirii dotate cu detectoare nu sunt acasa.